Logo La Web de La Vall de Lord

La Coma

escutAmb una extensió de 60,6 Km2, aquest terme municipal s'estén a l'extrem nord-oriental de la comarca, a la capçalera del riu Cardener, des de la serra del Port del Comte fins a la serra del Verd i la serra de Platformiu.
Més de la meitat dels habitants d'aquest municipi viuen a La Coma, on s'aplega l'antic nucli important de població ( a l'urbanització de Port de Comte cada vegada hi ha més població estable ), essent l'altre petit nucli La Pedra. Els dos petits pobles mantenen l'aire muntanyec caracteristic. En aquest municipi, aprofitant els pendents suaus de la serra del Port del Comte, es va instal·lar l'estació d'esquí amb el mateix nom de la serra, actualment objecte de rumors urbanístics, i que cal dir-ho, no agraden a tothom, especialment als grups ecologistes, que ja shi han manifestat en contra (2005)
En aquesta muntanya hi ha el forat de la Bòfia d'on antigament els traginers aprofitaven el glaç natural i el portaven a Solsona i altres llocs, embolicat amb sacs i sàrries. El poble de La Coma, la capital del municipi, està situat al centre del terme, molt a prop de les Fonts del Cardener, a l'esquerra del riu. Els habitatges s'apleguen al voltant de l'església parroquial de St. Quirze i Santa Julita, amb l'Ajuntament i l'escola. La proximitat de les pistes d'esquí ha fet que en els darrers anys es construïssin cases noves al voltant del poble.

     
El cim del Pedró 2400 m
La Coma des de la casa Cal Fité


FESTES LOCALS
* El dia de Sant Marc, 25 d'abril, al nucli de la Coma* Els dies 14, 15, i 16 d'agost, la Festa Major d'estiu
1er diumenge d'octubre, Festa Major de la Pedra